Wijn bestellen
chatovin slideshow chatovin slideshow
Wijn bestellen

Bergerac wijnen

De Pecharmant

Voor de rode wijn concentreert Chatovin zich op het appellation binnen de Bergerac te weten de “Pecharmant” De reden is dat wijnen uit dit gebied ons door de jaren heen het beste zijn bevallen. De Pecharmant ligt letterlijk tegen de stad Bergerac aan en kent een twintigtal Chateaux. Het gebied ligt direct op de hoge noordoever van de Dordogne en de wijngaarden liggen dus heel sterk zuidelijk naar beneden gericht. De grond is zeer steenrijk en staat bekend als” sables et graviers du Perigord” Hij is bedekt met een ijzerhoudende kleilaag die “Tran” heet. Oorspronkelijk, volgens de archeologen, grond die door erosie uit het Massif Central komt. Het is bepaald een stevige wijn die tegelijkertijd elegant is en intens met een sterk aroma. Hij leent zich er ook goed voor om een paar jaar te bewaren.

Bergerac Sec

De witte wijnen die Chatovin meebrengt kunnen het hele gebied van de Bergerac beslaan en worden door onze persoonlijke smaak bepaald. Soms zijn de witte Bergerac wijnen wat droog; maar er zijn prachtige, verrassende wijnen te vinden. Wij zoeken naar de smaakvolle frisse en bloemige wijnen waar je zo met plezier een paar glazen van drinkt. Het gegeven dat de boeren in dezelfde streek de beroemde dessertwijn Monbazillac produceren geeft aan dat er veel potentie en een lange expertise aanwezig is.

Bergerac Rouge

Het rode broertje van de Sec. Wanneer Chatovin er één in ons assortiment opnemen vallen we niet van ons Pecharmant geloof .Bijvoorbeeld met de Bergerac Rouge van Julien de Savignac. Een vondst die zich met gemak staande houdt tussen de diverse Pecharmant wijnen. En waarschijnlijk net iets vriendelijker van prijs. Een buitenkans dus, die we graag met jullie delen.

Comments are closed.