Wijn bestellen
chatovin slideshow chatovin slideshow
Wijn bestellen

Over Chatovin

De Haarlemsche Wijngroep CHATOVIN is ontstaan uit een spontaan initiatief van Boudewijn en Martijn Muijser. Vanuit ons verblijf in de Dordogne nemen we regelmatig wijn mee en delen die met vrienden en familie. Over de wijnen uit deze streek was men zo enthousiast dat de belangstelling groeide en we bestellingen mee kregen. Inmiddels proberen we deze groep uit te breiden, want als je toch rijdt kan je net zo goed wat meer meenemen en bovendien biedt het de mogelijkheid om een interessantere prijs af te spreken met de wijnboeren.

Bijna vergeten wijnen uit de Bergerac

Het charmante stadje Bergerac ligt in het hart van het departement Dordogne. Het gebied heeft een rijke agricultuur met aardbeien, tabak, noten, paddestoelen en zelfs de alom gekende truffel uit de Périgord.

De golvende heuvels liggen in de verlenging van die van St. Emilion. De grens tussen Bordeaux en Bergerac is puur administratief. Bergerac is de algemene appellation voor rode, rosé en witte wijn. De regionale appellation Côtes de Bergerac kan voor de hele streek gebruikt worden en slaat op rode wijn met één procent meer alcohol dan de andere wijnen. Andere appellations kunnen alleen in beperkte gebieden worden geproduceerd.

Pécharmant is een kleine enclave voor rode wijnen, terwijl Monbazillac de bekendste zoete wijn van de Dordogne is.

Comments are closed.